• Chuť plávania!
          • Chuť plávania!

          • Týmto heslom sa niesol náš plavecký výcvik. Zúčastnili sme sa ho my, druháci od 19.06.-23.06.0217. Objaviť chuť plávania sa spočiatku nie každému pozdávala, lebo Lučenecké kúpalisko nemá termálnu vodu a prvý deň mala voda len 22 oC, čo je nie tak veľa.

            Túto neistotu však vykompenzovalo počasie a nálada niečo sa naučiť. Pod vedením nášho telocvikára, Mgr. Jakuba Škantára sme celý týždeň tvrdo makali, zdokonaľovali si techniku plávania, hlavne tí, ktorí už vedeli plávať. A neplavci? Takých už nemáme. Pán profesor každého upozorňoval: „splývaj, dýchaj, pozor ruky, ako máš ruky, ...“ To bolo počuť počas celého týždňa. A nezabudnime ani na naše pani profesorky, Ing. Fajdovú a Mgr. Balážovú, ktoré na nás dávali pozor.

            Počasie nám vyšlo. Prekvapila nás aj búrka, ale všetko sme zvládi, bolo horúco, niektorí to pocítili aj na chrbte, ktorý im trochu pripieklo slnko. Záver kurzu bol v znamení bilancovania, čo sme sa naučili a previerkou našich schopností. V záverečnom plávaní nás pán profesor otestoval na 100 m. Výsledky si necháme pre seba.

            Všetkým pekné plavecké leto! Ďakujeme!

            (študenti II.A a II.S)

        • Elitné organizačné duo našej školy
          • Elitné organizačné duo našej školy

          • Počas posledných štyroch rokov boli všade, kde sa niečo dialo.

            Sú celkom normálni ochotní chalani, ktorým „prischlo“ ozvučenie a fotografovanie všetkých školských akcií. Vložili sa do svojej funkcie s nesmiernou vážnosťou a zodpovednosťou, čo nie je prípad každého študenta.

            Roman Lőrinčík, pomenovanie „priemerný študent“ ani zďaleka nevystihuje. Ako mnohí z nás vedia, Roman je skvelý fotograf, hudobník, producent a v neposlednom rade milovník áut. Je priateľský, zhovorčivý a svojou charizmou i priateľským úsmevom si získal mnohých profesorov ale i študentov.

            Oliver Tibor Kašinský je ochotný, pracovitý, tichší študent. Ešte aj keď má horšiu náladu, nikdy neodmietne žiadosť o pomoc, nech už je to čokoľvek. Pozitívnym a zodpovedným prístupom sa stal prínosom pre školu.

            -Roman, keďže tak miluješ fotografovanie, čo ťa ovplyvnilo pri výbere strednej školy, predsa len, geodet nemá toľko hodín zameraných na fotenie?

            R: Príjímačky som úspešne spravil aj na Strednej odbornej škole technickej pre odbor grafik digitálnych médií, no kvôli úrovni, prístupu ľudí a vybaveniu som sa nakoniec rozhodol pre našu školu a som rád, že som tak urobil.

            -Čo vás motivovalo k tomu, aby ste svoje záľuby ďalej rozvíjali? Kto boli tí, ktorí vám vedeli pomôcť vo vašich záľubách?

            R: Takým človekom je určite pán profesor Fodor, ukázal mi všetko čo vedel, dokázal mi poradiť v hudbe i v tvorbe videí, začo som mu veľmi vďačný. Viacero ľudí mi povedalo svoj názor alebo vyjadrilo ostrú kritiku, čo ma posunulo vpred a motivovalo k tomu, aby som ukázal všetko, čo vo mne je.

            O: Ja som sa učil prevažne sám, na vlastných chybách, vymyslel a vytvoril som si veci tak, aby boli pre mňa čo najlepšie.

            -Pomáhate na všetkých školských akciách. Kedy a za akých okolností ste sa spoznali?

            R: My s Oliverom v podstate spolupracujeme od základnej školy, spoznali sme sa na jednom vystúpení, kde Oliver nadviazal komunikáciu a začala sa naša spolupráca.

            O: Keďže sme boli v jednom ročníku vedeli sme o sebe, ale naša spolupráca začala až po spomínanom vystúpení.

            -Zúčastnili ste sa rôznych akcií, boli pre vás prínosom?

            R: Medzi významné akcie patria určite IG5, stavebná konferencia alebo športové podujatia, určite nám toho veľa dali, naučil som sa rýchlo reagovať, aby som zachytil, každý moment, predvídať a získať určitý nadhľad.

            O: Samozrejme skúsenosti, nové zážitky a množstvo známostí a kontaktov.

            -Neľutujete dnes, pred maturitou, výber strednej školy?

            R: Neľutujem, spoznal som mnoho skvelých ľudí, naučil som sa nové veci, ktoré využijem vo fotení a hudbe.

            O: Nemám prečo ľutovať, chcel som študovať na stavebnej a pokračovať v rodinných šľapajách.

            Roman a Oliver sú žiaci, na ktorých môže byť škola právom hrdá. Som si istá, že v živote ich čaká veľa úspechov. Všetkým nám je ľúto, že už končia, ale určite o nich ešte budeme počuť.

            Tak chlapci, prajem Vám úspešné ukončenie štúdia a skvelý štart do ďalšieho života.

            Gaberová Lenka III. A

        • Prečo pracovať v spoločnosti VELUX?
          • Prečo pracovať v spoločnosti VELUX?

          • VELUX je pre nás už známa firma, preto sme si položili otázku, prečo v nej pracovať.

            Prináša svetlo do života.

            Takto v skratke možno charakterizovať skupinu VELUX. Viac než v jednom zmysle. Jej výrobky vytvárajú zdravé interiérové prostredia. A pracovisko dáva ľuďom príležitosť rásť.

            Skupinu VELUX založili ľudia, ktorí sa nebáli pýtať sa „Čo ak…“. Táto zvedavosť a zápal ju vystihujú aj naďalej. Myšlienkam a nápadom dáva príležitosť rásť. Každý - od výrobnej haly až po predné línie predaja - môže prísť s nápadom na nový výrobok alebo proces a dotiahnuť ho ďalej. Týmto spôsobom sa dospieva k fantastickým riešeniam a rozvíjajú sa fantastické talenty.

            Tak ako v akejkoľvek inej firme, jej podnikanie závisí od ľudí, ktorí pre ňu pracujú. Zamestnanci, ktorí sú oddaní tomu, čo robia. Ktorí prichádzajú s novými nápadmi a disponujú zručnosťami pre ich uskutočňovanie. Avšak zápal, inovácie a majstrovstvo potrebujú pre svoj rozvoj tie správne podmienky. A to je to, čo chce firma poskytovať.

            My študenti sa každoročne zapájame do činnosti tejto spoločnosti svojimi projektmi, ale radi si vypočujeme aj zaujímavosti, čo všetko táto firma prináša na trh. Nebolo to inak ani teraz, keď sme sa druháci a tretiaci stretli so zástupcom tejto firmy a dozvedeli sa novinky na trhu od VELUX-u.

            Originalita, nápaditosť a chuť pracovať, to je mottom nás študentov!

            Lenka Gaberová (III. A)

        • Deň otcov
          • Deň otcov

          • Zmyslom dňa otcov je osláviť podiel mužov na výchove detí, podľa možností v ideálnej kompletnej rodine. Preto do trojice jarných rodinných sviatkov, májového Dňa matiek a júnového Dňa otcov, patrí v niektorých krajinách aj Deň rodiny aj Deň babičiek.

            Deň otcov sa u nás oslavuje od roku 1989. Najčastejšou oslavou je slávnostný obed v kruhu rodiny a ani osamostatnené deti nezabudnú poslať svojmu ockovi milé blahoželania.

            Ockovia pre Vás krátka básnička!

            Otec, Ty si najlepší

            Otec, Ty si najlepší, otec aj najprísnejší,

            otec, každý vraví, otec si láskavý.

             

            Keď sme boli malí, sme Ti zamávali,

            ďaleko si odchádzal.

            Príchodom sme žili, vždy nás potešili

            Prekvapenia, čo si mal.

             

            Otec, Ty si najlepší, otec aj najprísnejší,

            otec každý vraví, otec si láskavý

             

            Boli sme školáci, už sme dospeláci,

            na seba si zabúdal.

            Spomienky sú hmlisté, jedno je však isté,

            lásku si nám rozdával.

             

            Otec, Ty si najlepší, otec aj najprísnejší,

            Otec, každý vraví, otec si láskavý.

        • Štýlové, originálne, nápadité a inšpiratívne...
          • Štýlové, originálne, nápadité a inšpiratívne...

          • Také sú projekty našich študentov, ktorí sa zúčastnili súťaže pre študentov stredných škôl so zameraním na staviteľstvo „Rodinný dom Velux“. Túto súťaž každoročne vyhlasuje Velux Slovensko spol. s r.o. Do Bratislavy cestovali traja naši študenti a to:

            Rebeka Karboníková, Marek Babarík, Patrik Nociar (III.A)

            Predmetom súťaže bola štúdia rodinného domu, kde denné svetlo a prísun čerstvého vzduchu prichádza do objektu cez strechu, prostredníctvom výrobkov VELUX. Návrh domu mal spĺňať požiadavku na energeticky hospodárne riešenie pri zabezpečení optimálneho vnútorného prostredia pre zdravé a komfortné bývanie. Navrhnúť dom je umenie prispôsobiť sa prostrediu, prírode a vytvoriť neopakovateľný zážitok, ktorý vytvára jedinečnú atmosféru.

            Dom nie je len miestom, kde prespíme. Nie je len strechou nad hlavou. Je to precízne navrhnuté umelecké dielo, ktoré je niečím výnimočným a zároveň odráža vkus a osobnosť majiteľa.

            Projekt Rebeky KarboníkovejProjekt Mareka Babaríka

            Naši študenti sa statočne popasovali s projektmi a hoci nezvíťazili, rozšírili si obzor svojich poznatkov a získali nové skúsenosti do života.

            Všetkým srdečne gratulujeme a veríme, že kreatívnych študentov bude len pribúdať!

        • Lukas Figa – tretí na Slovensku!
          • Lukas Figa – tretí na Slovensku!

          • Slovenský atletický šampionát dorastu v Dubnici nad Váhom sa niesol v znamení úspechov nášho atléta.

            Lukas Figa, o ktorom sme už písali, potvrdil svoje kvality. Tento málovravný, ale zato talentovaný atlét sa opäť postavil na stupeň víťazov.

            Získal:

            3. miesto - v behu na 200m

            3. miesto - v štafete na 400-300m, 200-100m

            4. miesto - v štafete na 100m

            6. miesto - v behu na 400m

            Lukasovi gratulujeme a prajeme mu pevné zdravie, chuť a elán do ďalších súťaží.

            (BA)

        • Štartuje kampaň Do školy na bicykli 2017
          • Štartuje kampaň Do školy na bicykli 2017

          • Národný cyklokoordinátor Peter Klučka pod záštitou ministra dopravy a výstavby SR vyhlasuje 2. ročník celonárodnej kampane „Do školy na bicykli 2017“. Do akcie, ktorá sa bude konať v termíne od 12. do 16. júna 2017, sa môžu zapojiť žiaci a študenti základných a stredných škôl. Podujatie podporil aj slovenský reprezentant a dvojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan.

            Hlavným cieľom kampane je predovšetkým podporiť u detí a mládeže využívanie bicykla ako zdravého, ekologického a plnohodnotného dopravného prostriedku, ale v neposlednom rade aj zvýšiť rozsah a kvalitu dopravnej výchovy detí. Projekt sa začal nultým ročníkom v roku 2015.

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR má záujem o čo najväčšiu účasť škôl, preto v tejto súvislosti rozposlalo na základné a stredné školy výzvu na zapojenie sa do súťaže.

            Školy, ktoré majú záujem zapojiť sa do projektu, sa tak môžu prihlásiť do 12. júna 2017 formou online registrácie.

            Študenti podporme túto kampaň!

        • Toto sú dôvody, prečo milujeme leto!
          • Toto sú dôvody, prečo milujeme leto!

          • Pre väčšinu z nás je leto najkrajším ročným obdobím. Vonku je teplo, dni sú dlhé, máme lepšiu náladu a život sa nám zdá jednoduchší. Preto sme sa spýtali našich spolužiakov, prečo je pre nich leto také výnimočné.

            Tu sú ich odpovede!

            Simona: Pretože sa každý deň zastavíme na zmrzke a hneď máme krajší deň.

            Janko: Pre zábavu, diskotéky, len tak si vyhodiť z kopýtka a hlavne dlhšie si pospať cez prázdniny.

            Alenka: Milujem prázdniny, dovolenku s rodičmi, spánok.

            Rebeka: Pretože dni sú úžasne dlhé! Grilovačka, opekačka s priateľmi.

            Bea: Vysadnem na bicykel, idem si zaplávať a len tak oddychovať, paráda.

            Tomáš: Konečne čas na dobrú knihu. Možno letná brigáda.

            Jakub: Teším sa na letný tábor ako vedúci.

            Patrik: Ak sa podarí, tak pre cestovanie, oddych, relax s priateľmi.

            Lenka: Dlhý spánok, relax s priateľmi a hlavne voľno.

            My študenti sme už myšlienkami bližšie k vytúženým prázdninám. Žijeme v dobe, kedy pri troche snahy a šetrenia môžeme dovolenkovať každý rok na inom kontinente. Ale nezabúdajme na naše krásne Slovensko. Vyšliapme si z údolia na kopec, kochajme sa vôňami letnej lúky, ihličnatých lesov a výhľadmi na okolie.

            Veríme, že prežijete krásne leto!

            Vaše spolužiačky - Lenka, Alenka

        • Rozlúčka maturantov.
          • Rozlúčka maturantov.

          • 2.6.2017 sme sa na našej škole slávnostne rozlúčili s úspešnými absolventmi IV. A a IV. S triedy.

            Množstvo prekrásnych kvetov akoby zhmotňovalo všetky emócie tohto dňa – a bolo ich neúrekom, študentských, učiteľských, rodičovských. Štyri roky štúdia zostanú vryté do pamäti každého a pomaly sa zmenia na „staré dobré časy“.

            Srdečne blahoželáme všetkým úspešným maturantom a osobitne ďakujeme:

            Petra Bernátová (IV.A) - za výborné výsledky na maturitných skúškach

            Alžbeta Čajková (IV.A) - za reprezentáciu školy na Medzinárodnom geodetickom päťboji, na krajskej prehliadke prác SOČ, za výborný prospech počas celého štúdia a za vynikajúce výsledky na maturitných skúškach

            Barbora Černáková (IV.A) - za výborný prospech počas celého štúdia a za výborné výsledky na maturitných skúškach

            Marek Halaj (IV.A) - za vynikajúci prospech počas celého štúdia, za reprezentáciu školy na Medzinárodnom geodetickom päťboji a za vynikajúce výsledky na maturitných skúškach

            Marek Ilenčík (IV.A) - za vynikajúci prospech počas celého štúdia, za reprezentáciu školy na Medzinárodnom geodetickom päťboji, na celoštátnej prehliadke prác SOČ a za vynikajúce výsledky na maturitných skúškach

            Oliver Tibor Kašinský (IV.A) - za aktivitu pri príprave a realizácii školských podujatí

            Daniela Kručková (IV.A) - za reprezentáciu školy na celoštátnej prehliadke prác SOČ

            Roman Lőrinčík (IV.A) - za aktivitu pri príprave a realizácii školských podujatí

            Michal Mičoda (IV.A) - za výborné výsledky na maturitných skúškach

            Ján Šuniar (IV.A) - za vynikajúce výsledky na maturitných skúškach

            Oliver Tóth (IV.A) - za vynikajúce výsledky na maturitných skúškach

            Tímea Tóthová (IV.A) - za vynikajúce výsledky na maturitných skúškach

            Karol Karola (IV.S) - za výborné výsledky na maturitných skúškach

            Michal Mojžiš (IV.S) - za výborný prospech počas celého štúdia, za príkladné a slušné správanie, za reprezentáciu školy na športových podujatiach a za vynikajúce výsledky na maturitných skúškach

            Radovan Mydlo (IV.S) - za reprezentáciu školy na športových podujatiach

            Richard Stremi (IV.S) - za reprezentáciu školy na športových podujatiach

            Prajeme všetkým veľa úspechov, splnenie snov a predsavzatí, zdravie, šťastie a pohodu.

        • Kontakt

          • Stredná priemyselná škola stavebná Oskara Winklera - Winkler Oszkár Építőipari Szakközépiskola, B. Němcovej 1988/1 Lučenec
          • správca obsahu: csaba.bona@stavebnalc.sk
          • IČO: 00161560
          • DIČ: 2021228319
          • webmaster: csaba.bona@stavebnalc.sk
          • (+421) 47 43 210 72 - sekretariát
          • (+421) 904 486 208 - sekretariát
          • (+421) 915 818 562 - riaditeľ
          • (+421) 948 910 280 - zborovňa
          • B. Němcovej 1988/1 984 15 Lučenec Slovakia
        • Prihlásenie